onsdag 18 januari 2012

Regler

När J tar hem kompisar så berättar han alltid för dem om våra regler här hemma.

1. Hos oss är det dataspelsfritt på söndagar.
2. På vardagar får barnen spela en timme. I stort sett aldrig innan klockan tre. (Oj, vad snabbt S lärde sig klockan!)
3. Hos oss svär vi inte.

Ja, vi har ju fler regler förstås, men det är dem han brukar vara noga med att dela med sig av - så att kompisarna vet vad som gäller.

Igår berättade en av hans vänner att han alltid svär ur sig alla svärord som han kan komma på innan han kommer hit. "Så att det inte finns ett endaste ett kvar i magen när han kommer hit". Jag vet inte om det var riktigt så vi hade tänkt oss, fast det är väl bra att vi fått honom att fundera lite kring regler. Han sa spontant att han tycker att det är bra att vi har 12-årsgräns för att få ett Facebookkonto i vår familj, trots att han själv tjatat sig till FB fastän han bara är 9.

1 kommentar:

  1. Ja, de tänker mycket om regler de där små barnen. Direkt eller indirekt gillar både barn och vuxna dem. I en av de klasser jag var klassföreståndare i frågade alltid tjejmammorna "Vad har Emelies mamma sagt?" och så gick de efter det. Det var liksom hon som hade ordning och reda och som vägrade att låta sina regler ruckas på... :) Gs klasskompisar svär aldrig här hemma heller. Undflyr det någon gång en stackars svordom ber de alltid om ursäkt.

    SvaraRadera