måndag 21 november 2011

Dags att tacka

För alla er som an någon anledning vill fira Thanksgiving är det hög tid att börja tina kalkonen idag. På torsdag är det nämligen dags att fundera över allt det där man är tacksam över.

Förutom kalkon, gott potatismos och en brunsås med mycket smör och grädde (gärna gjord på buljong från kalkonen) serverar du så klart stuffing och bönor som tillbehör. Och så en äppelpaj til efterrätt. Mina favoritrecept får ni här:

Stuffing:
1 cup fint hackad bladselleri
1/2 cup hackad lök
1/2 cup smör
1 tsk salvia
1/2 tsk salt
1/8 tsk peppar
8 cups brödkuber (av vitt franskbröd)
3/4 cup kycklingbuljong
Stek selleri och lök i smöret tills det är lite mjukt. Tillsätt brödkuberna och stek dem en stund. Häll i resten.

Fina bönor:
4 nävar gröna bönor (gärna frysta) kokas i 4-5 minuter. Häll över dressing:
2-3 tsk söt senap
1 msk vit vinäger
7 msk olja
flingsalt
peppar
1/2 finhackad vitlöksklyfta

Jag kan garantera att det INTE kommer att bli så här tjusigt hemma hos oss på Thanksgiving...
Men gott hoppas jag att det blir.

1 kommentar:

  1. Undrar hur det kommer att gå för oss... Vi har åtta gäster på ingång och fyra av dem äter väldigt mycket mat! :) Det är väl bara att göra mer stuffing och extra allt. Tack för att du finns!

    SvaraRadera