onsdag 2 november 2011

Bättre med Feel Bad- filmer!

Att titta på romantiska komedier förstör tydligen ditt kärleksliv. Och det är klart, om du i en film får se ett sådant här frieri, medan din man friade på väg till jobbet så där lite i förbigående, då finns ju risken att du börjar tycka att just ditt förhållande är ganska trist.

...Då måste ju våra datekvällar vara ett fantastiskt sätt att väcka motsatt känsla. Sedan något år tillbaka har D och jag ägnat våra torsdagskvällar åt biobesök i den lokala Filmstudions regi. För att en film ska få vara med i repertoaren verkar det vara ett viktigt kriterium att den innehåller vissa ingredienser, varav ett lyckligt slut absolut INTE står på listan.

Om du känner att just ditt förhållande haltar lite extra mycket ska du alltså istället för att titta på Sliding Doors eller Notting Hill välja någon av Filmstudions filmer. Topp två Feel Bad-filmer i år är...

När huvudpersonen i Winter´s bone lär sina syskon att skjuta
(som ju varje god amerikan bör kunna) handlar det inte om lek, utan blodigt allvar.
Här gäller det att skjuta och flå ekorrar för att få mat för dagen...


1. Winter's Bone: En tragisk historia om en ung tjej som inte går i skolan utan är fullt upptagen med att se till att småsyskonen har mat på bordet. Hennes mor har nämligen flytt in i psykisk sjukdom efter att den knarktillverkande fadern försvunnit. Eftersom han inte dyker upp till rättegången står familjen nu inför en tvångsförsäljning av gården.

2. Biutiful: En om möjligt ännu mer tragisk berättelse om en man som är döende i cancer och ororar sig över att hans stackars barn ska behöva växa upp med exet som lider av svår psykisk sjukdom. Han kämpar för att ge de illegala invandrarna i hans närhet ett drägligt liv men orsakar av misstag många människors död.

Du kan inte undgå att känna dig tacksam över ditt förhållande efter att ha sett någon av ovanstående filmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar