måndag 13 februari 2012

Ordning: Familjeråd

När jag växte upp hade vi periodvis familjeråd en gång i veckan. Så här i efterhand är det så roligt att minnas tillbaka genom att läsa protokollen från mötena (jodå, det gick riktigt till...). Mest kanske diskussionerna gällde att en eller annan bror var lat och inte gjorde sin beskärda del av arbetet, men vi bestämde en hel del konstruktiva saker också.

Med jämna mellanrum har vi försökt att införa familjeråd här hemma, men tvingats konstatera att barnen inte är riktigt mogna för det ännu. I söndags gjorde vi ännu ett försök, och den här gången fick vi en hel del uträttat. Några av besluten:

Vi ska besluta veckomenyn tillsammans. (Denna veckan: lasagne, pasta, kyckling&klyftpotatis, lax&potatis, hamburgare, ris&köttgryta, smörgåstårta.) Lite lyxigare än vanligt blev det när alla önskade sina favoriträtter.

Barnen ska bli mer delaktiga i matlagningen. Vi beslutade att de större barnen har två dagar var med kökstjänst och minstingen en. Idag var första försöket. J. och jag handlade tillsammans och fixade lasagne. 1,5 timmars riktig kvalitetstid. Jättemysigt.

Schemalagd läx- och instrumenttid. Lite mer tigermamma, alltså. Och schemalagd dusch. Det kommer vi nog att skratta åt när barnen blir tonåringar, när vi kanske snarare får begränsa duschningen...

Fysisk aktivitet varje dag. Om inte annat så åtminstone lite wii...


Jag måste bara visa att vi också har snö nu.
Visst är den fin, J:s snögubbe...
Om ni undrar har den absolut ingenting
 med inlägget i övrigt att göra.

1 kommentar: