Blanda 17 dl vetemjöl (helst special) med 0,5 msk salt i en matberedare. Smula ner 50 g jäst. Häll över 37-gradig degvätska bestående av 5 dl vatten + 0,5 dl ljus brödsirap + 2 msk flytande margarin. Bearbeta degen i minst 8 minuter (försök dig inte på att göra det här för hand...). Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en liten boll och låt vila 5 minuter. Platta till den lite, kör igenom tummen och gör ett stort hål i mitten. Jäs dem under bakduk i 30 minuter. Koka dem sedan 2 minuter på varje sida i 4-5 liter vatten + 2 msk socker. Lägg på en plåt, strö över önskad garnering. Baka i 200 graders ugn i ca 30 minuter.
Godast är de rostade, med philadelphiaost på. Här hittar du en lista med andra förslag, om du vill vidga dina vyer lite.
Sieht so aus, als ob hier in diesen Tagen Mimmis Küche herrscht: Am Wochenende gab es Mimmis fisksoppa, davor Mimmis frallor, letzen Sonntag Mimmis amerikanska pannkakor ... Die Bagels nehme ich gerne in's Repertoir auf. K ist eine große Bäckerin. (Heute gab es Kartoffelbrot - ausnahmsweise kein Mimmi-Rezept). Dabei denke ich oft an unsere gemütlichen Küchenstunden in Spjutsbygd! Ach ja, und über das Rezept für Tacos würde ich mich freuen ( ; LG aus dem Eiskeller der deutschen Hauptstadt!
SvaraRaderaHärligt. Mina barn gillar också att baka en massa. Ok, ska lägga upp receptet på tacobröd en dag. Det är ju också en favorit. Här är också kallt!
Radera