fredag 16 mars 2012

Har ni hört den förr?

Helg igen. Se till att den blir bra! Vi har ju faktiskt ett VAL om hur vi lever vårt liv. Sitt inte och vänta på att Någon ska dyka upp och fixa så att allt blir bra.

Visst har du hört berättelsen om Alla, Någon, Vem som helst och Ingen? Ett viktigt jobb behövde utföras och Alla var säker på att Någon skulle göra det. Vem som helst kunde ha gjort det, men Ingen gjorde det. Någon blev arg på det, eftersom det faktiskt var Allas jobb. Alla tyckte att Någon kunde göra det, men Ingen insåg att Alla inte skulle göra det. Alla skyllde på Någon och Ingen anklagade Vem som helst. Alla blev väldigt upprörd när Någon anklagade honom för att smita undan. Ingen ville ha slagsmål, men Någon började slåss. Alla skadades, Ingen bad om ursäkt och Vem som helst kunde gissa vad som skulle ha hänt om Någon hade fått dem att ta sitt förnuft till fånga.

Fast visst är det lättare att ha det bra på dagar som den här - när solen lyser och helgfriden infunnit sig. Vi har redan hunnit fika.

2 kommentarer:

  1. En påminnelse då och då är på sin plats. Vi har firat helg med fortune cookies. Det måste ni göra! Recept i bloggen snart. Magnus Uggla passar till bagaremusik. Kram!

    SvaraRadera
  2. Skicka hit gärna hit Någon, så hen (hahahah, premiär för detta omdebatterade lilla ord!!!) kan gå på PW istället för mig.

    SvaraRadera