Salt sill lägges i vatten två dygn , därefter bena ur och ta bort skinn samt skär sillfilén i bitar. Hacka gul och röd lök, skiva purjolök och morötter. 1. Lägg ett lager gul och röd lök, morötter och tre lagerblad och rikligt med socker. 2. Lägg därefter ett lager sill. Lägg krossad kryddpeppar över sillen. Varva dessa två lager så att det sista lagret blir ett löklager. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar. Blanda sedan ättika och vatten (1 del ättika och 3 delar vatten) och häll blandningen över sillen. Rör om försiktigt, och se till att blandningen kommer ner till botten.
Om du, som jag, hellre lägger in änglavingar så får du inspiration här:
Före: en loppisburk. |
Efter: Änglavingarna hänger i tunn ståltråd som jag virade ett varv runt burkens "hals". Kanske ska burkarna få ett band med pärlor kring sig... |
Så söta!
SvaraRadera