tisdag 13 december 2011

Lucka 14

Dagens tips handlar om bakning. Du ska få ett fantastiskt recept på Chocolate Chip Cookie-deg som du kan ge bort (om du inte vill ha den själv förstås). Ge bort deg? Japp. Gör degen, rulla ut den i rullar (ca 8 cm diameter) och slå in rundlarna lite snyggt i plastfolie med fin maggördel och ett kort med bakanvisningar. Låt mottagaren äta den som den är, blanda ner små bitar av den i glass (mums!) eller, det jag egentligen tänkte mig: lägga degen i frysen och efter hand skära av skivor att lägga in i ugnen för att kunna njuta av helt nybakade chocolate chip cookies. De är ju faktiskt sååå mycket godare när de är helt nybakade än när de har legat i en burk över natten.


Den här varianten fick nonstop i sig, men du kan prova dig fram till just din favorit.


Vispa:
200 g rumsvarmt smör eller margarin (jag brukar ta hälften av varje)
2,4 dl socker
2,4 dl farinsocker
2 tsk vanillinsocker
Blanda i:
2 ägg
1 msk mjölk
Rör i följande mjölblandning:
8,5 del vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt.
Blanda i:
Chocolate chips (om du har tur och får tag på det. Det finns i ljus, vit, mörk choklad, jordnötssmak...)
Annars hackar du någon choklad som du gillar. Testa vanlig ljus marabouchoklad, eller nonstop/neverstop, snickers... Möjligheterna är oändliga. Jag brukar dela degen i tre och blanda olika choklad i degarna.
Om du gillar nötter kan du blanda i lite hackade nötter också. Prova dig fram: hasselnötter, pecan eller pistage.

Kakorna ska (så småningom) bakas i 175 grader. Prova dig fram i din ugn, ca 16-17 minuter är lagom i min. Men de ska absolut inte bli hårda när de svalnar.

1 kommentar:

  1. VEM VEM VEM blev den lyckliga??? Det måste vara den bästa julklappen man kan få.

    SvaraRadera