lördag 7 september 2013

Tuppens minut

En lördagsmorgon för ett tag sedan väcktes vi av ett svårbestämt ljud. D cyklade faktiskt iväg för att kolla vad som stod på. Så småningom fick vi reda på att det var bromsarna på ett tåg som hängt upp sig. Anledningen till att jag berättar det är, att jag tycker att Blekingetrafiken gjorde det absolut bästa av situationen. De delade ut ett brev till alla som bor i närheten av tågstationen. I brevet bad de om ursäkt och dessutom berättade de att vi när vi tog med lappen till det lokala bageriet kunde byta ut det mot fyra frallor. Vilket fantastiskt sätt att vända dålig marknadsföring till något bra istället. 

Så nu vill jag utmana dig och mig till att göra detsamma. Ta något dåligt som hänt dig i veckan och omvandla det till något bra. 

För övrigt fortsätter vi vårt arbete med att måla klart de saker vi jobbar med på huset. Eftermiddagen tillbringade vi i Rödeby, där vi hälsade på bror mins vackra tuppar. De börjar bli stora nu och sprätter runt och gal jämt och ständigt. T berättade om en bok hon läst som heter Tuppens minut. Där bestämdes att tuppen bara fick gala en enda minut varje timme. Principen är bra, tycker jag. Koncentrera vissa saker till en intensiv tidsperiod. Läs mail en enda gång om dagen istället för tio... Gå inte omkring och oroa dig för jämnan, utan bestäm att fem minuter varje dag får ägnas åt det.... Jag tror att du fattar hur jag menar. Då frigör du massor av energi som du kan använda till vettigare saker.

Hur många tuppar kan man ha i en hönsgård?

1 kommentar: