fredag 23 november 2012

Tack för idag - inatt sover jag gott

Svenskarna har ju verkligen tagit halloween till sina hjärtan, trots (eller kanske just därför att?) att det är så amerikanskt. Jag tycker att det är lite konstigt att vi inte istället tar Thanksgiving till våra hjärtan. Jag gillar verkligen konceptet med en dag då vi tänker extra mycket på allt som vi är tacksamma för. Dessutom står det grymt god mat på bordet just den dagen...

Ni som inte läste min blogg förra året vid denna tiden hittar mina favoritrecept på stuffing och gröna bönor här. I år firade vi thanksgiving en dag för sent - alltså idag. På menyn stod även kalkon, gräddsås gjord på skyn, majs, nybakta frallor och potatismos. Våra amerikanska gäster hade önskat sig pumpapaj till efterrätt. Efter mycket letande hittade jag butternutpumpa (även kallad butternutsquash) i vår lokala ICA-affär. Jag använde det här receptet. till och med D, som egentligen inte gillar pumpapaj, tyckte att det var gott. Istället för pumpa på burk kokade och mixade jag alltså färsk pumpa. Jag vill gärna ge er ett snabbt och lätt recept på en pajbotten som passade jättebra till:

Pajbotten: Blanda ihop 3 dl smulor av digestivekex (lägg hela kex i en ziplock-påse och banka sönder kexen med en kavel), 1 dl smält smör, 1/2 dl socker och ev 1 tsk kanel. Du kan blanda ihop pajdegen i påsen! Baka i 175 graders ugn i ca 7 minuter.


 


Fulsöt kalkon på pumpapajen.
Fyra pepparkakor och vit choklad.1 kommentar: