söndag 18 november 2012

Ny vecka - använd den väl

 
 


"Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86.400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är helt lagliga och korrektgjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.Vad skull du göra i ett sådant tillfälle? Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på kontot är TID. Varje dag blir du utrustad med 86 400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. Om du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång."
 
Texten tagen från Varför växer gräset av Kull och Hallberg


2 kommentarer:

  1. Väl investerade kan man till och med känna att det nästan blir fler över till någon annan dag! :) Tack för påminnelsen.

    SvaraRadera
  2. I lördags gjorde jag det allra bästa av dagen. Fick TUSEN saker gjorda. Energin tog slut, så i dag har inte gjort något mer än laga god laxmiddag. Fast har också haft en förkyld Julia hemma, så omhändertagandet av henne räknas väl också!? Kram

    SvaraRadera