fredag 9 november 2012

Helg = date?

I somras stack D ut och vandrade ett par mil och sov under bar himmel. Han benämnde sin lilla utflykt "date med sig själv". Jag tyckte att det var ett fantastiskt koncept och har försökt att få in en och annan date med mig själv under sensommaren och hösten. Jag uppskattar mer och mer att ha mig själv som enda sällskap för en stund. Vad gör du när du tillbringar en stund med dig själv?

Ibland försöker jag återskapa stämningen från vårens resa till Istanbul genom att plocka fram badhandsken  jag tog med mig hem. Vi har lyxen av att ha en ångbastu hemma, och tio minuter i den och sedan en skrubbning med handsken gör underverk för trötta kroppar. Den turkiska badritualen innebär att man efter det häller varmt vatten över sig. Prova gärna - det känns väldigt annorlunda än att duscha. Fyll upprepade gånger en skopa med varmt vatten och häll vattnet över kroppen. Ljuvligt!

Cağaloğlu Hamami i Istanbul.
Jag och A fick en lång stund i det här vackra rummet alldeles ensamma.
Vi låg på den varma marmorskivan mitt i rummet och det
 enda som hördes var ljudet av vattendropparna som föll från taket.
Mycket av min ensamtid pysslar jag. Då tänker jag så bra. De senaste veckorna har det blivit ett par lapptäcken, en julklapp till ett av mina barn (ett gosedjur), illustrationerna jag pratade om för ett par veckor sedan och några kort.

Egentligen kan jag tycka att jag kanske "borde" ta en paus från det ständiga informationsflödet omkring mig under de här tillfällena, men så blir det ju inte riktigt. Under ensamma promenader tar jag gärna sällskap av någon spellista på Spotify (just nu spelar jag bara geniet Olle Hellström, efter att ha gråtit mig igenom Ugglas tolkning av hans låt på Så mycket bättre). Jag lyssnar även en hel del på dokumentärer från P1 just nu.

Sist men inte minst: en kopp te, tända ljus och en tidning. Modern Psykologi, Landlust (Tack, J) och Drömhem och Trädgård är det som gäller just nu. I senaste numret av Drömhem... finns ett underbart pepparkakshus som jag ska härma i år. Jag äter förresten massor av pepparkakor just nu. Annas pepparkakor ska det helst vara, de är överlägset godast. Om du också köper ett paket, titta in på deras hemsida, för där kan du få en gratis fotoalmenacka just nu!

6 kommentarer:

 1. Vad produktiv du är. Jag ägnar egentid åt att träna eller fundera över kreativa saker som jag vill göra och har spanat in precis samma pepparkakshus. Och då tänkte jag faktiskt på när uv bakade hemma hos er. Älskade Hamam i marocco men jag blev tvättad av små nordafrikanska tanter:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, i höst hinner jag vara ganska produktiv, för jag har rätt lugnt på jobbet. I vår blir det mycket värre. Oh, ja det var tider det i Visättra:) Annika och jag blev också tvättade och skrubbade av två robusta damer. Annikas bad-dam var så fascinerad av hennes fina thailandssolbränna...

   Radera
 2. Jag gillar också Annas bäst, fast Frida tipsade om att Nygårds är ÄNNU bättre! Måste testa det. Ja, vilken dag vi fick, ensamma i den salen. Magiskt. Kram och puss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp - det var mysigt. Och allt sådant känns nästan ännu lyxigare i "backspegeln" än när man faktiskt var där. Tänk bara på Varberg...

   Radera
 3. ja, nygårds är bäst. fridens till dej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, får helt enkelt testa dem. Jag har förresten inte sett bäverns äventyr i er pool, ska göra det någon dag.

   Radera