torsdag 18 april 2013

Gaddar, guldpengar och golf

Efter en intensiv förmiddag på jobbet var det dags för...

1. Rotfyllning av en tand. Dessutom såg tandläkaren själv att "hoppsan - den där lagningen jag gjorde för tre år sedan blev inte så bra. Visst fastnar det saker mellan tänderna där?". Han gjorde om den kostnadsfritt och jag påmindes igen om att jag som konsument faktiskt har rätt att ställa krav. Tänk att jag gått i flera år och lidit av att knappt kunna äta ett enda mål utan att få problem efteråt. Och så var det åtgärdat på en kvart... En annan liten reflektion efter besöket är att jag komiskt nog tyckte att slutnotan på 3.500 kronorvar "billig". Förklaringen? Kostnadsförslaget jag fick låg på 5000. I förhållande till det var det ju faktiskt ganska billigt.

2. Ett bankmöte. Jag har just gjort en översikt över vår ekonomi och efter det kändes det naturligt att boka in ett möte på banken. Jag flyttade lite pengar till ett konto med bättre ränta, ökade amorteringen på huslånen lite, öppnade ett nytt "semesterkonto" och skaffade mer information om en speciell försäkring banken har som är kopplad direkt till huslånet. För 60 kronor i månaden får man en försäkring som gör att om man dör drar banken genast av 500.000 kronor från huslånen. Det låter som en billig försäkran om att kunna behålla huset om det Värsta skulle inträffar. Är ni "lagom" försäkrade?

3. Första delen av vårens golfkurs. Idag var det dags för regelrunda på Trummenäs. Jag ställde inte en enda fråga trots att jag fattade knappt hälften av vad han sa (Det är ju som ett helt nytt språk). Det var nämligen isande kallt och klass 1-varning. Jag ville bara komma hem till ett varmt bad tillsammans med Ben och Jerry. Som tur är ligger alla golfregler utlagda på nätet här. Jag får läsa i lugn och ro hemma utan isande vindar!

Bild från Trummenäs GK:s hemsida

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack tack. Undrar just om det blir prov sedan. Och hur det kan tänkas gå.

   Radera
 2. Svar
  1. Yes I can. Undrar bara om småkillarna can.

   Radera
 3. Golf! Det står ju på min lista också. Får bli ett annat år. Det börjar förresten bli tid att planera årets vandring. Ska vi gå åt höger eller vänster i år;)?

  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle passat på ! På Trummenäs betalar man just nu nämligen det facila priset 100 kronor för kursen...

   Snart sommar och vandringsdags ja. Öland kanske?

   Radera