söndag 21 april 2013

"Ledig" lördag

Jag brukar ta sovmorgon på lördagar, men i går var jag uppe med tuppen. Eller, kycklingarna rättare sagt. Redan innan åtta var vi hemma hos min bror för att titta på hans nya bebisar. Av 25 ägg har hittills 11 kläckts idag på morgonen. När vi först såg de små nykomlingarna såg de ganska eländiga ut, men redan efter några timmar hade de fluffat till sig och blivit underbart söta. Nu får de bo inomhus några dagar innan de får flytta ut i sitt nysopade hem.
 
 
 

När vi välkomnat kycklingarna till världen var vi och hämtade en "ny" möbel som vi köpt av en kollega till mig. Efter några smärre justeringar kommer den att tjäna sitt syfte hemma hos oss perfekt. Jag lägger upp bilder sedan, när den är klar. Sedan ägnade jag en stor del av dagen åt att vara volontär på den barnmarknad jag berättade om i fredags. Det fanns ett ganska magert utbud av kläder till mina barn, men däremot kunde jag fynda en hel del till min lillebror, som snart ska bli pappa för första gången. Jag visar bara några av kläderna jag köpte:

 
 
 
 
Vi hann med ännu ett besök hos storebror och kycklingarna. Jag hittade mina första vitsippor för i år och D doppade fötterna i ån. Dessutom blev vi bjudna på mumsiga pannkakor med grädde och jordgubbar sedan i somras.
 
Vi avslutade dagen med årets första Sturköbesök. Det var mysigt att få sitta ner och prata med mina föräldrar en stund. Dessutom fick vi ju se hur långt bygget av övervåningen framskridit. Trappan upp är nästan halvfärdig och där uppe är färdigisolerat. Tänk att huset snart är nästan dubbelt så stort!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Japp, nu är det snart vår på riktigt. Jag snodde några kvistar frn ett av P:s träd och satte i vatten hemma. De har redan slagit ut - på bara ett par dagar.

      Radera