torsdag 2 augusti 2012

Skadedjur

Sommar innebär fantastiska solnedgångar och mysiga promenader, lite för mycket god mat och lite för lite sömn. I år har det även inneburit en del små jobbiga djur. Här kommer en del tips om hur man handskas med olika djur. Några av dem, men inte alla, har jag stött på under sommaren.

En av sommarens alla fantastiska solnedgångar


Löss: Lusmedel för hela släkten kan bli en dyr affär, och dessutom blir ju lössen som du kanske vet resistenta mot de där medlen. Satsa istället på en elektrisk kam. De fungerar utmärkt och blir i längden betydligt billigare. Du hittar dem här för bara ett par hundralappar.

Möss: Du vet väl att du inte ska satsa på ost i musfällan? Lägg istället dit en liten nöt.

Mottfjärilar: Har du någon gång öppnat en av påsarna i skafferiet och funnit en trådig, lite slemmig klump? Då har du drabbats av mottfjärilar. De är jättesvåra att bli av med. Städa ur hela skafferiet (glöm inte torka ur ordentligt - leta efter puppor i alla springor och vrår), släng alla drabbade varor. Frys allt som du är osäker på under ett dygn så dör eventuella larver. Fällor hittar du i Anticimex webshop.

Myror: Det finns ju en del effektiva medel på marknaden. Använd så tidigt som möjligt. Ett tips från min svägerska är att skära en rödlök och lägga mitt i myrornas väg. Förvånande effektivt.

Bananflugor: Ett klassiskt tips är ju att hälla äppelcidervinäger i ett glas och så ett par droppar diskmedel för att ta bort ytspänningen.

Getingbo: Om du måste ta bort ett getingbo, gör det sent på kvällen när det mörknat - då är de flesta getingarna inne i boet. Glöm inte skyddshandskar och täckt ansikte/hals.

Tvestjärtar: Gör fällor av wellpapp som du fuktar lätt och rullar ihop. Där kryper de gärna in under natten. På morgonen kastar du ut fällorna i komposten.

Silverfiskar: Städa noga. Köp speciella limfällor på Anticimex, de kostar bara en tia. I webbshopen finner du även en del andra skadedjursdödande bra-att-ha-prylar.

Gråsuggor: Kanske är det för fuktigt? Köp en avfuktare. Kanske kan det räcka med att höja värmen någon grad för att de inte ska trivas.

1 kommentar:

  1. Odöda möss som sitter fast med huvudet i en fälla är lagom o-roliga kan jag intyga... :( Tack för alla tips!

    SvaraRadera