tisdag 13 september 2011

Har jag gift mig med min mamma?

Jag minns när jag började gymnasiet. Naturvetenskaplig linje. Vi fick klasslistan i förväg och mamma satt och pekade ut vilka som kanske var läkarbarn. Idag fick jag återuppleva detta ögonblick, men denna gången var det maken som satt bredvid mig med fokus på L:s klasslista. "Allmänläkare, ortoped, barnläkare, allmänläkare, allmänläkare". Hans förhoppning är att läkarbarn är lugnare än andras ungar och att deras alkoholdebut inträffar något senare. Att fältgruppen besökte föräldramötet och informerade om sin verksamhet och att Rotary var där och delade ut drogsnurror gjorde oss något oroliga. Sexan. Är det nu de där jobbiga tonåren börjar?

2 kommentarer:

  1. G berättade om klassresor i nian på AF. En klass försökte smuggla 40 l vodka. Några andra fick resa direkt från klassresan till krismöte på skolan efter att några av klasskompisarna skickats hem för egen kostnad. I Strömsberg började mina klasskompisar pimpla i sexan, men så vet du ju hur det gått för många av dem också. Alla studier visar att ju senare alkoholdebuten sker, desto större chans har man att klara tonåren på ett bättre sätt. (Kan bara tillägga att 66 % av gymnasieeleverna i Stockholm har rökt cannabis. DET tycker jag är väldigt läskigt...)

    SvaraRadera
  2. Jag hade inte en tanke på kopplingen alkoholdebut och läkarbarn när jag satt i klassrummet och räknade upp läkarna. Det verkar ju vara ett plus hur som helst.

    SvaraRadera