måndag 31 december 2012

Tillbakablick

Innan det är dags att blicka framåt vill jag sammanfatta året som gått mednågon slags tillbakablick.

Januari inledde vi i Stockholm och årets första dagar tillbringade jag sedan med påbörja mitt arbete med "årets ord" ordning. Hemma städades och organiserades för fullt varje ledig minut. Jag tränade regelbundet och varje torsdag var det dags för Filmstudion. En långhelg tillbringades i Stockholm för ledarutbildning. Jag funderade mycket på begreppet lycka.

Februari flöt på med ungefär samma innehåll. Jag ägnade dessutom en eftermiddag i veckan åt att undervisa amerikanska vänner i svenska. Varannan vecka var det dags för en resa till Lund, där jag gick en kurs i religion. Jag började även ägna en del av min tid åt volontärarbetet med översättningen av TED-talks. Sportlovet tillbringade jag och barnen här i Karlskrona med att prova på hela utbudet av stauns aktiviteter.

I mars var det dags att fylla 38 och kanske var det med det i bakhuvudet jag hoppade på ett projekt på jobbet där jag fick hjälp av personliga tränare att sätta upp mål vad gäller min fysiska form. Jag åt nyttigt och kämpade på framför allt med att komma igång med löpträning. Flera gånger i veckan tog jag mig ut och joggade. Födelsedagen firade jag i Göteborg på konferens tillsammans med ett trevligt gäng kollegor. När våren smög sig på ägnade jag mycket tid åt trädgårdsfix.

April var nästan för bra för att vara sann. Efter ett långt påsklov där vi mest slappade så jobbade jag en endaste dag innan det var dags för vår drömresa. Hela tre veckor i Florida. Det var fantastiska dagar fulla med sol och lek. Vi besökte Sea World och Disney World. Vi shoppade, badade och åkte på en härlig all inclusive-kryssning i Karibien.

Även maj var för mig en månad i resornas tecken. Först en härlig långhelg i Istanbul tillsammans med lillasyster. Massor av kulturupplevelser i en oväntat spännande stad. Bara någon vecka senare var det dags för Italien. U och jag flög billigt till Pisa och fyllde dagarna med god mat i Pisa, sightseeing i Florens och vandring i charmiga Cinque Terre.

Juni är synonymt med skolavslutning och lata dagar på Sturkö tillsammans med mina syskon och deras familjer. Även i år har vi odlat en del, och denna sommaren stod jag många timmar i köket med sylt och saft. Även denna sommar hyrde vi ut vår lägenhet i stan och det var en del pyssel med det.

I juli köpte vi en liten båt och njöt av att uppleva Karlskronas vackra skärgård tillsammans med släkt och vänner. D fyllde 40 i september men firades i juli. Då var nämligen hans tvillingbror hemma från USA. Firandet gick av stapeln både på Sturkö och i Stockholm tillsammans med "gamla" vänner.

I augusti var det dags för jobb/skola och rutiner igen. Månadens höjdpunkt var en date i Kalmar med middag och konsert. Trots att jag gick upp i tjänst på jobbet har jag aldrig haft det så lugnt. Till viss del fick jag nya arbetsuppgifter som teamledare och dessutom hade jag ett extremt bra schema med hellediga onsdagar och fredagar.

I september vinkade vi med sorg i hjärtat av min syster och hennes familj som bestämt sig för att flytta till Amerikat. Jag började med yoga och på helgerna försökte vi komma ut i naturen så mycket som möjligt för att njuta av årets sista sommarsol.

Oktober förde med sig ett intressant studiebesök på St Sigfrids i Växjö och en mysig och händelserik stockholmshelg. Jag och barnen har under hösten gått på alla barnfilmer som visats på bio för att sedan skriva om dem för barnföreningen Junis. Varje fredag tog jag och S en promenad till habiliteringen för en timme på habiliteringens gym och en mysig fika. Jag ägnade en hel del tid åt att rita illustrationer jag nu längtar efter att få se som färdiga stämplar.

Mörka november lystes upp av några trevliga middagar, ett besök av svärmor, föreställningen Ljust och Fräscht, em heldag på Kreativum i Karlshamn och några soliga timmar på Solstudion.

December med sitt julpyntande, pyssel och alla julbord försvann snabbt och höjdpunkten var förstås själva julveckan, då vi åkte till Norge för att hänga med barnens kusiner och få lite fjäll-luft i lungorna.


Här kommer en liten bildkavalkad från sommaren som gick, eftersom jag inte bloggade så mycket då. Det mesta andra kan du ju läsa om i bloggen. Åh - nu när julen är slut vill jag ha sommar. Med en gång!

Sommar på Sturkö = lata dagar med släkten...

...mormor och morfars fina grönsaksland

...storkusiner att se upp till

...båtturer med fika och dopp

....sol, vind och vatten

...lek och bus

...djur - och mat

trevliga besök och tältning - fast lite bekvämare än förr

...bär i långa rader, sylt och saft

...hårt arbete med fint resultat

...många, många, tätt tillsammans

...långa promenader med filosofiska diskussioner


4 kommentarer:

 1. Ett bra år. Fina bilder, längtar tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också till sommar nu. Men inte tillbaka, utan framåt!

   Radera
 2. Året ser mycket bättre ut i dun tappning! :) Härlig sommar, verkligen. God fortsättning! Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev själv förvånad över allt trevligt som hänt när jag sammanfattade året. Fast det är klart att jag kunde ha valt att sammanfatta allt dåligt istället, då hade det sett annorlunda ut...

   Radera