onsdag 5 december 2012

Nederbörd både ute och inne

Så kom snön till oss också till slut. Barnen jublade, och visst var det mysigt ett tag. Tills det började smälta. Till saken hör att vårt hus "läckte in" förra året, så att den smältande snön på något sätt rann genom väggen in i vår hall. När jag nu hörde ljudet av droppande vatten i vardagsrummet låg det nära till hands att tänka att det var samma sak som hände i år. D fick mitt i natten ställa sig på taket och skotta ner tung blötsnö. Vattnet i vardagsrummet fortsatte droppa i en ständigt ökande ström. Så småningom insåg D att det inte alls var snövatten som rann, utan vatten från tvättmaskinen som står på våningen ovanför. Usch. Nu har vi ett upprivet golv samt avfuktare och värmefläktar överallt. Håll tummarna för att det inte blev alltför stora skador. Idag kommer någon från försäkringsbolaget för att uttala sin dom.

Snön - den var vacker i rätt form - och på rätt ställe.

3 kommentarer:

  1. NEJ!!!!!! Usch vad jobbigt för er. Hoppas det inte blir alltför jobbigt att fixa. Vi måste också riva upp vårt golv. Tror det ligger en härlig vattenpöl där under.

    SvaraRadera
  2. Åh, nej!!! Låt mig bara säga att det finns det som är mycket mycket värre. Vet att det inte hjälper nu, men det kommer det att göra en vacker dag...

    SvaraRadera
  3. Nu har försäkringsbolaget varit och rivit upp golvet, och det verkar som om skadorna inte är så omfattande som vi fruktade. Nu ska det torka till ett par veckor så ska de bestämma sedan vad som behöver göras.

    SvaraRadera