onsdag 13 juni 2012

Hurra vad de är bra!

Året jag tog studenten föddes en hel drös tjejer som för tre år sedan började på Ehrensvärdska gymnasiet, där jag kom att bli deras mentor. Idag var det dags att se dem lämna skolan. Lite ledsamt men också härligt. Studentdagen är min absoluta favoritarbetsdag på året. På min skola har rektorerna jobbat hårt med alkoholpolicyn de senaste åren. Nu har vi en betydligt mer värdig och vacker studentdag än för några år sedan. Jag gillar "våra" traditioner. Efter gemensam frukost hemma hos någon blir det ofta studentlunch, sedan samling på skolan för ett gemensamt foto med alla avgångsklasser. Sedan mingel och en härlig samling i lilla aulan, där det tävlas i vilken klass som sjunger studentsången bäst. I år var "min" klass sååå nära att vinna med en fin specialskriven text. Rektorn och ett par av lärarna har ett litet band och de spelar ett par låtar. Sedan tågas det över till skolans stora aula där det blir premieutdelning till duktiga elever, stämningsfull sång av skolkören, fint tal av rektorn (i år fick de svar på skoltidens tre vanligaste frågor: vilka sidor kommer på provet, varför måste vi kunna det här och...när slutar vi?) och sedan utspring från trappan till väntande familj och vänner... Frihet!?

När det begav sig.

Varje student för mig tillbaka till min egen studentdag. Så unga vi var! Och så vuxna vi kände oss. Så oerfarna vi var. Men hade känslan av att veta allt.

1 kommentar:

  1. Härligt att höra! I Stockholm förbjöd de flaken att cirkla runt Sergels torg förra året, men det verkar som att de bara tar nya rundor nu... Sprutande öl och spyor är lagom häftigt.

    SvaraRadera