lördag 28 april 2012

Äntligen hemma

Det var faktiskt skönt att komma hem, trots att också våra sista dagar i Florida var fina.

I Ft Lauderdale fick D, L och J fick äntligen tillfälle att snorkla. De tog en dagstur med en glasbottenbåt och var mycket nöjda med att ha fått se "regnbågsfiskar". Dessutom kunde de rapportera om alla möjliga kändisar som har sina båtar i hamnen där. Bland annat Steven Spielberg har en tjusig yacht, värde: över en miljard(!) kronor.

Ett par kvällar tillbringade vi på Sawgrass Mill, som är Floridas största outlet. Det blev (så klart) en hel del shopping. Vi har inte köpt några kläder på länge just för att vi visste att vi skulle till USA. Och så hade vi ju fortfarande en del matställen vi ville besöka innan vi åkte hem. The Cheesecake Factory stod högst upp på den listan, tätt följd av Cinnabon.

Planet hem gick från Orlando, vilket är en fyra timmar lång resa från Ft Lauderdale. Vi var i god tid och barnen ägnade ett par timmar åt att designa sina egna gosedjur på flygplatsen. De blev jättesöta och var ett gott sällskap på vägen hem: Först var det den evighetslånga flygturen över Atlanten, sedan fann vi oss plötsligt strandade i Irland. Det blev 12 timmar på flygplatsen i väntan på en ingenjör som kunde kolla upp planet, vilket så klart gjorde att vi missade vår anknytning i London. British Airways tog dock väldigt väl hand om oss och vi fick tillbringa natten på ett otroligt tjusigt hotell precis vid flygplatsen. Sviten vi fick sova i kostar 2.500 kronor per natt, och så fick vi ju middag och frukost också. När vi till slut kom hem hade vi rest i över två dygn. Då var det fantastiskt att bli mött av en snäll mamma som handlat åt oss och satt en bukett rosor på bordet.Vi har badat en hel del på semestern.
Både i havet, i pool, jacuzzi och badkar.
S behövde inte följa med och snorkla - han hade redan klarat av den biten i badkaret.

Vi sov på sammanlagt 5 olika ställen under resan.
Här är poolen på en av ställena, fotat från vår balkong.
Alla våra rum hade en köksdel där man kunde rå sig själv så mycket man ville.
Mest åt vi "ute", men en del frukost och så åt vi i hotellrummet.

"Sugar in every bite"... J bad självmant om att få godisförbud i en månad när vi kom hem.
Inte så konstigt, kanske, med tanke mathållningen under resan. Men inte kan man åka till USA äta nyttigheter, heller, när det finns så mycket godsaker där. USA är ett speciellt land. På många ställen är vattnet dyrare än läsk.

S kan inte få på converseskor på sina fötter, men hans nalle fick i alla fall ett par.
Och en karatedräkt med bälten i säkert tio olika färger.
Så klart har den även en egen telefon och en iPad.
L valde, lite oväntat, rosa paljetter.
J köpte solglasögon och coola skjortor till sin.
Har ni varit i en Build-A-Bear affär?
Barnen får själva fylla sina nallar, stoppa in ett hjärta i dem, välja outfit.

1 kommentar:

  1. Så skönt att ni kom hem ordentligt!!! Och vilka roliga dagar ni verkar ha fått på slutet också. Jag älskar Build-a-Bear! Kram.

    SvaraRadera