fredag 13 april 2012

Framme i Florida

Jodå, här finns flamingos. Både riktiga och sådana i plast.Lite söta och sliskiga, precis som maten här. Redan efter dag ett är vi faktiskt ganska mätta på socker. Till och med jag.

Dag ett blev det ett besök på Sea World. De är duktiga på att bygga temaparker, amerikanarna. Trots att det var otroligt mycket folk i parken kändes det aldrig trångt, och trots att det var väldigt varmt mitt på dagen led vi inte så mycket av det, eftersom många av aktiviteterna var inomhus, i väl luftkonditionerade byggnader. Showerna var spektakulära: extra allt. Ett av de mest udda inslaget (för oss som svenskar) var när de innan just den här showen ägnade en lång stund åt att hylla arméns hjältar. Alla soldater och deras anhöriga fick ställa sig upp och ta emot applåder. Skulle det hända i Sverige?

Dagens outfit. Några riktiga alligatorer har vi inte sett ännu, men vi hoppas att få se ett par innan vi åker hem.

Djuren i showerna är otroligt drillade. Just den här showen var en av våra favoriter. Alla djur (hundar, katter, duvor, en råtta, en gris, en skunk) i föreställningen var adopterade från lokala djurhärbärgen. De såg ut att ha riktigt roligt på scen.

J och D har åkt alla de läskigaste karusellerna, och efter en lång dag i parken var det skönt att sjunka ner i hotellets hot tub en stund. Florida ligger ju sex timmar efter Sverige, så när vi väl kom i säng var det mitt i natten hemma... Tidsomställningen har gått bra. Det blir nog värre på hemvägen.
S tjatade hela vägen hit om palmerna han hoppades få se. Igår tjatade han mest hela dagen om att få komma hem till hotellrummet. Varför? För att få ladda sitt nya Nintendo DS.


Vi var lite oroliga över hur det skulle gå att resa med rullstol. Det har gått jättebra. Vi känner oss som rockstjärnor när vi kommer gående i parken. Alla som jobbar här är så service minded och vi blir visade till de bästa platserna överallt. Fast just på den här showen var vi glada att vi inte satte oss på platserna längst fram...

L kopplar av på hotellet efter en lång dag. Hon njuter av att få fotografera allt hon ser, speciellt alla ödlor och ekorrar. Vi stannar här en natt till - sedan bär det av på nya äventyr.4 kommentarer:

 1. Åh, så roligt att du hann uppdatera oss lite!!! Kul, kul. Det känns lite som att vara med. Snart ska Gustav göra kroppkakor. Hoppas vi får en riktigt njutningsbar middag...

  SvaraRadera
 2. Regn och 6 grader, hoppas ni har det riktigt bra. /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. 28 grader och sol. Du kan trösta dig med att Jakob tycker att det är för varmt:)

   Radera
 3. Va, är ni sockerstinna bara efter en dag? Hur ska detta gå?

  SvaraRadera