onsdag 31 juli 2013

Nu blir det ordning på torpet

Vi har haft en helt fantastisk sommar på vår sommarö, men ärligt talat har vi inte fått så himla mycket gjort. Eller, vi har ju gjort massor. Solat. Badat. Skrattat. Promenerat. Ätit. Umgåtts. Men så hemskt många bestående förändringar har det inte blivit. Vi har så många stora planer för vårt älskade sommarboende, men när vi väl är där vill vi ju mest av allt njuta och koppla av. Ungefär så här års brukar jag få ett anfall av effektivitet. För något år sedan resulterade anfallet i till exempel den här välordnade prylhyllan med havstema:
I år syns kanske förändringarna inte så jättemycket på ytan, utan mer inuti lådor och skåp som fått sig en dos organisation. Härligt! När var sak har sin plats blir det betydligt lättare att hålla ordning. Dessutom får det plats så mycket mer i skåpen när man organiserar dem lite.
Vi är sju syskon som äger stället tillsammans, och när det är stora förändringar på gång är det lätt att det inte blir någonting av eftersom vi så sällan ses allihop och kan planera förändringarna. I veckan har jag organiserat en Facebook-grupp där vi kan diskutera, rapportera och lägga upp foton. Nu vet alla vad som händer och det blir lättare att fatta gemensamma beslut. Ingen riskerar att vara oinformerad. Just nu väntar vi frustrerat på att komma vidare med den här gamla boden, som stått fallfärdig i flera år. Tanken var att riva och bygga upp likadan, men tydligen behöver vi bygglov och strandskyddsdispens även för den lilla grejen. Det är bara att vänta och hoppas. Kanske nästa år? Vi kunde i alla fall komma igång och rensa ut ordentligt.


I dag hann D ändå riva bort alla kakel och badrumsinredning på toan: Ett steg närmare ett efterlängtat projekt: En väl fungerande toalett/dusch. Just detta är vi alla rörande överens om att vi inte vill leva ett år till. 


3 kommentarer: