tisdag 30 augusti 2011

Idag firar vi.

S samlar på porslinsbakelser
Idag har vi firat tre saker.

1. S fyller sju år. Tänk att det har gått sju år sedan den där dagen när han hastigt och lustigt bestämde sig för att komma till världen. Om någon sagt till mig då att han om sju år skulle ha en innebandyklubba överst på sin önskelista och på sin födelsedag få byta till den allra svåraste läseboken (som bara en tjej till i klassen har) - då hade jag nog inte trott på det. Vet ni, att när S skulle fylla ett år blev min mamma så förvånad. "Vadå, ska ni fira honom i augusti? Men han skulle ju ha fyllt år i december??"

2. L:s 12-årsdag har firats av UK med lite sång och presenter samt mycket kakor och tårta. Det händer flera gånger i veckan att hon frågar mig "Vad är det?", och då inser jag att jag sitter och stirrar på henne igen. För det mesta svarar jag "Inget", för jag har svårt att sätta ord på varför jag stirrar. Jag stirrar för att försöka förstå hur snabbt tiden har gått. Jag stirrar för att jag förirrar mig bort i minnen av hennes uppväxt och funderingar om hennes framtid. Det är spännande men lite jobbigt att se henne växa upp.

3. Det sista som firas idag är att jag levt sex veckor utan socker. Efter besök hos en kinesiolog här i närheten fick jag ett 6-veckorsprogram att följa. Jag fick lite kosttillskott och kostråd (inget socker eller kaffe, ingen alkohol, pasta eller potatis). Vissa av råden var ju lättare att följa än andra. I alla fall, resultatet: I stället för att sova nio timmar och vakna trött sover jag nu ungefär sex timmar och vaknar utvilad. Jag är piggare, gladare och har mer energi. Jag är så klart mer än nöjd. Så idag har jag firat med lite prinsesstårta.

2 kommentarer:

  1. Och om allt hade varit som vanligt just nu skulle S ha fått kort och telefonsamtal i lagom tid, inte när moster sitter vid datorn kl 22.17 och kommer på att hon glömde bort att 1. skicka kort och 2. ringa. Nåja, vi firar när ni kommer hit! Då tar vi D också. Och grattis till dig också! Du ska få smaka godaste substitutgodiset då ni kommer. Det duger nog till dig också (jag älskar det). Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt att få vakna pigg! Här är det lite dåligt med sömnkvaliteten, för Jared och Diana sover sällan helt ostört, och då gör inte jag heller det...

    SvaraRadera